En side for jegere

Velkommen til Jegerlink.no
fredag, april 20 2018 @ 07:19 CEST

Ovnstørket Viltkjøtt

Jegerlinks NyheterOvnstørket Viltkjøtt. Noe godt til påsketuren? Tørket viltkjøtt er perfekt turmat. Her deler matskribent og villmarkskokk Kirsten Winge sin oppskrift. Av Kirsten Winge Tørking av kjøtt er en eldgammel konserveringsmetode, som gjerne ble kombinert med salting og/eller røyking for å oppnå bedre holdbarhet. Mange har fortsatt med dette, men enda flere kjøper ferdig vare som turmat til en stiv kilopris. Det er ingen tvil om at tørket kjøtt er både velsmakende og næringsrik mat på tur. Her skal jeg dele min metode for tørking med deg. Det er enklere enn du tror, og du kan marinere fram din egen favorittsmak! Fremgangsmåte Skjær 1 kilo rent kjøtt fra hjortevilt eller storfe i jevne 1×1 cm tykke og minst 5cm lange strimler. Deretter lager du en marinade. Ved marinering av kjøtt, er det viktig å huske på KOS: Det vil si krydder, olje og noe syrlig eller surt. Legg kjøttstrimlene i marinade på et kjølig sted opp mot ett døgn. Ta deretter kjøttet opp fra marinaden, og la mest mulig olje renne av. Legg kjøttstrimlene på rist i stekeovnen, og sett ovnen på 60 grader til å begynne med. Du kan øke temperaturen etter hvert, men min erfaring er aldri mer Les resten på -------------hjortevilt.no

Trackback

Trackback URL for this entry: http://jegerlink.no/trackback.php?id=20160323074335902

No trackback comments for this entry.
Ovnstørket Viltkjøtt | 0 kommentarer | Opprett Ny Konto
De følgende kommentarer eies av den som skrev dem. Dette nettstedet er ikke ansvarlig for innholdet.