En side for jegere

Velkommen til Jegerlink.no
mandag, februar 18 2019 @ 10:13 CET

Gikk på ski over elgen

Jegerlinks Nyheter
HJELP!!! Adrian Nordheim Krogstad (8) fra Arendal bråstoppet da han kjørte opp på en hvilende elgku som lå i skiløypa da han var på påskeferie hos besteforeldrene i Stjørdal i påsken. Han er glad han kom fra sammentreffet uten skader. Tegning: Morten Mørland

Olav Svaland olav.svaland@agderposten.no [Byline-tlf]901 87 715
26. Mars 2008 06:00

Adrian Nordheim Krogstad (8) hadde smurt skiene godt da han la ut på skitur skjærtorsdag. I en slak bakke var det likevel bråstopp. Klisteret hang fast i pelsen til ei drektig elgku som hvilte seg midt i skisporet.


-Jeg kom rundt en sving og satte utfor en slak bakke. Da jeg kom opp i fart, så jeg en elg som lå midt i løypa. Skisporene var så dype at jeg ikke klarte å bremse, sier tredjeklassingen.
Han ropte på hjelp fra sin far som sto for langt unna til å kunne hjelpe sønnen sin.
-I det jeg skled opp på ryggen på elgen stoppet jeg. Langrennsskiene var jo ikke smurt for å gå på pels, sier Adrian og ler.
I likhet med unggutten ble også elgkua svært overrasket.
-Den ble tydeligvis skremt og reiste seg opp i full fart med meg stående oppå. Før den hadde alle fire klovene i bakken ble jeg kastet av. Heldigvis forsvant den inn i skogen uten å angripe meg, sier han.
Det nære møtet med skogens konge skjedde da Adrian og familien hans fra Arendal besøkte besteforeldrene i Stjørdal. Adrian som har elgen som sitt favorittdyr var glad han kom uskadd fra sammenstøtet.
-Jeg visste at elgen er et farlig dyr for mennesker -og at den kan angripe hvis det blir sint. Jeg har tenkt en del på det i ettertid, men da det skjedde tenkte jeg bare på å få hjelp av pappa, sier han.
For pappa Steinar Krogstad var like sjokkert som åtteåringen og elgkua.
-Det var helt uvirkelig. Jeg hørte at Adrian ropte på meg med redsel i stemmen. Da jeg snudde meg rundt så jeg elgen bykse opp og at sønnen min lå i snøen like ved, sier han.
Han ble veldig skremt og satte raskt fart på skiene sine i retning mot Adrian.
-Elger kan være skumle dyr om de blir skremt. Denne elgen forsvant ganske raskt og tilsynelatende uskadd ut i skogen. Da jeg fikk kontroll over situasjonen, fomlet jeg frem kameraet og knipset et bilde av elgen. Dessverre ble det ikke så bra siden det hele skjedde så raskt, sier han.
Den skremmende opplevelsen har verken skremt far eller sønn ut av skiløypa.
-Å gå på ski er noe av det gøyeste jeg vet. Det kommer jeg aldri til å slutte med, sier den tøffe åtteåringen.
-Så du tror ikke at du kommer til å krasje med en elg i skiløypa igjen?
-Nei, det var nok første og siste gangen jeg får nærkontakt med det store dyret. Da vi kjørte buss fra Sandefjord til Stjørdal, så jeg fem elg langs veien. Det var stort det også. Men ingenting kan måle seg med denne opplevelsen, sier han.
Trackback

Trackback URL for this entry: http://jegerlink.no/trackback.php?id=20080326124832626

No trackback comments for this entry.