En side for jegere

Velkommen til Jegerlink.no
søndag, mars 24 2019 @ 11:39 CET

Ørn tok rådyr på isen

Jegerlinks Nyheter
Foto Halvor Tveraaen

LIDELSE: Rådyret måtte til slutt bøte med livet etter det voldsomme møtet med en ørn ute på Storfiskvann i Bamble.

Naturfotografen Halvor Tveraaen så midt på dagen mandag en ørn som hadde tatt et voksent rådyr på isen. - Jeg hørte noen forferdelige skrik fra Storfiskvann og så ørna lette da jeg nærmet meg, sier han.
Halvor Tveraaen forteller at han var en tur ute i skogen for å finne noen motiver. Da han nærmet seg Storfiskvann hørte han noen skrik han aldri har hørt maken til. Hva slag ørn det var, er han ikke sikker på, bare at den var svær.

- Jeg trodde først at det var en hegre som skrek så voldsomt, men fant ut at så hjerteskjærende skrik måtte være noe annet. Jeg har aldri hørt så kraftige skrik fra rådyr heller, så jeg lurte fælt på hva det kunne være, sier Tveraaen.

SÅ ØRNA
Da jeg kom ned mot Storfiskvann så jeg ei ørn som lettet. Men skrikene fortsatte, og så oppdaget jeg at det lå noe uten på den speilblanke isen.

- Jeg så ikke med en gang at det var et rådyr. Skriket hadde stilnet og det lignet mer ei myrtue eller lignende som lå på isen.

- Ikke før jeg nærmet meg så jeg at det var noe som rørte på seg. Da skjønte jeg at det var et rådyr og det begynte å skrike igjen.

DRO DET TIL LAND
- Hva gjorde du da?


Les hele http://www.ta.no/nyheter/grenland/article3158406.eceAv Rolf Formo Publisert 29.11.2007 - 16:01 Oppdatert 29.11.2007

Trackback

Trackback URL for this entry: http://jegerlink.no/trackback.php?id=20071129171819595

No trackback comments for this entry.
Ørn tok rådyr på isen | 0 kommentarer | Opprett Ny Konto
De følgende kommentarer eies av den som skrev dem. Dette nettstedet er ikke ansvarlig for innholdet.